Olet tässä: Tapahtumat » Match Showt

Match Show:t

Mikä ihmeen match show?

Match show eli mätsäri on leikkimielinen koiranäyttely, johon voivat osallistua kaikenikäiset koirat rotuun katsomatta. Eikä sillä rodullakaan ole niin väliä, myös sekarotuiset ovat lämpimästi tervetulleita. Mätsärissä tuomarit eivät keskity rodunomaisuuteen vaan yleiskuvaan, sekä koiran ja esittäjän yhteistyöhön.

Mätsärissä on viisi luokkaa: pienet pennut, pienet aikuiset, isot pennut, isot aikuiset ja veteraanit. Kilpailu käydään kolmessa vaiheessa. Ensin kukin luokka kilpailee keskenään parikehässä (1) ja nauhakehässä (2). Lopuksi valitaan koko mätsärin paras koira BIS-kehässä (3), jossa mukana kilpailevat kaikkien viiden luokan parhaat koirat.
  1. Parikehät käydään läpi luokittain. Kaksi koirakkoa menee kerrallaan kehään. Toinen koirakoista saa sinisen nauhan ja toinen punaisen nauhan. Punaisen nauhan tuomari antaa koiralle, jonka on katsonut paremmaksi. Sinisen nauhan saanut koirakko jatkaa sinisten kehään ja punaisen nauhan saanut punaisten kehään.
  2. Nauhakehätkin käydään läpi luokittain. Kaikki sinisen nauhan saaneet koirakot menevät yhtä aikaa kehään. Tuomari valitsee näistä mielestään parhaan koirakon. Tämän jälkeen homma toistetaan punaisen nauhan saaneille. Sekä sinisen kehän paras että punaisen kehän paras koirakko jatkavat BIS-kehään.
  3. Kun kaikki muut kehät on viety läpi, niin kaikista viidestä luokasta paras sinisen nauhan saanut sekä paras punaisen nauhan saanut koirakko menevät yhtä aikaa BIS eli best in show -kehään. Tuomari valitsee näistä kymmenestä koirasta koko mätsärin parhaan koiran
 
 

Junior handler

Junior handler -luokkaan voi osallistua 10–17 -vuotias nuori oman tai lainakoiran kanssa. Arvostelussa painopiste on koiran hyvässä kohtelussa sekä yhteistyössä koiran ja esittäjän välillä. Kaikki luokkaan ilmoittautuneet koirakot tulevat kehään yhtä aikaa. Tuomari juoksuttaa koiria ensin yhdessä ja sitten yksittäin, sijoittaen näistä neljä parasta.

Lapsi ja koira

Lapsi ja koira on lämminhenkinen kisa, jossa alle 10-vuotiaat lapset toimivat esittäjänä. Arvostelussa tärkeää on positiivinen asenne, yhteishenki ja koiran kohtelu. Koirakoita ei laiteta paremmuusjärjestykseen vaan kaikki palkitaan. Yksi koirakoista saa kunniamaininnan.

Parikilpailu

Parikisassa esitetään kahta koiraa yhtäaikaa. Koirien rodulla ei ole väliä, joten parina voi olla vaikka kaksi erirotuista koiraa. Kaikki kyseiseen luokkaan ilmoittautuneet koirakot tulevat kehään yhtäaikaa. Tuomari juoksuttaa koiria ensin yhdessä ja sitten pari kerrallaan. Tuomari valitsee neljä parhaiten yhteistyöhön kykenevää paria.

Yhteistyössä
 

Palautetta?

Powered by Hurja Solutions Oy