> Kaikki tiedotteet

Tulevia tapahtumia

> 20.1.2018 ISON kentän treenit ja möllikisat
> 21.1.2018 Pujottelukurssi
> 27.-28.1.2018 Viralliset agilitykilpailut

> 10.2.2018 Rally-tokon möllikisat
> 17.2.2018 ISON kentän treenit ja möllikisat

> 18.2.2018 Perinteinen ystävänpäivän Match Show
> 24.2.2018 Viralliset rally-tokokisat
> 25.2.2018 Rally-tokon koetoimitsijakurssi

> 3.3.2018 Iina Asunnan valmennus
> 10.3.2018 ISON kentän treenit ja möllikisat

> 17.-18.3.2018 Viralliset agilitykilpailut
> 14.4.2018 ISON kentän treenit ja möllikisat

> 5.-6.5.2018 Koulutusohjaajan peruskurssi (1. osa)
> 26.-27.5.2018 Viralliset agilitykilpailut
> 18.-19.8.2018 Viralliset agilitykilpailut
> 25.-26.8.2018 Koulutusohjaajan peruskurssi (2. osa)
> 17.-18.11.2018 Viralliset agilitykilpailut

Hukka-Putki ry:n epävirallisten agilitykisojen säännöt

14.7.2016

Yleistä

HuPu:n epävirallisia agilitykisoja järjestetään kesäkaudella Sorsasalon koirakentällä. Palkintoja ei jaeta, mutta suoritukset arvostellaan kisanomaisesti. Ilmoittautuminen alkaa klo 18:00 ja ensimmäinen rataantutustuminen on klo 18:30. Saman ohjaajan ensimmäinen startti 5 € ja seuraavat startit (samalla tai eri koiralla) 3 €. Kukin koirakko voi suorittaa kaksi rataa (joko kaksi kertaa saman radan tai kerran mölli- ja kerran kisaavien radan), tästä voidaan joustaa tilanteen mukaan. Lähtöharjoituksia voi ostaa erikseen hintaan 2 €/startti.

Epävirallisten agilitykisojen yhteydessä voi totuttaa koiraa mittaustilanteeseen. Mittaus alkaa klo 17:30 ja jatkuu tarvittaessa koko illan. Koirien mittaus ei maksa epiksiin osallistujille, muille 1 €.

Oikeudet sääntömuutoksiin pidätetään. 

HUOM! Kilpailijoilla on oltava mukana koiran rokotustodistus! Noudatamme FCI:n mukaista rokotusohjelmaa.

Kilpailuluokat ja järjestys

Säkäryhmät

Kisoissa on virallisten sääntöjen mukaan kolme säkäryhmää: minit (alle 35 cm), medit (35-42,99 cm) ja maksit (yli 43 cm). Koirakko voi osallistua myös oikeata kokoaan yhtä matalampaan luokkaan (esimerkiksi maksikokoinen koira mediluokkaan).

Kilpailut

Kisoissa järjestetään kaikille säkäryhmille kaksi kisaa: helpompi möllirata ja vaikeampi ns. kilpailevien rata. Kaikki koirakot tasoluokasta riippumatta voivat kisata molemmilla radoilla.

Osallistumisrajoitukset

Mölliradalle ei ole ikärajaa, mutta kilpailevien rataan ikäraja on 15 kk.

Juoksuiset nartut saavat osallistua kisoihin, sillä edellytyksellä että nartulla on juoksuhousut päällä (muualla kuin radalla), oma lähtöalusta mukana ja hihnassa punainen nauha merkkinä.

Kisajärjestys

Ensin kisataan möllirata ja sitten kilpailevien rata, molemmat järjestyksessä mini-medi-maksi. Lähtöharjoitukset tehdään molemmilla radoilla ennen varsinaisia kisaavia koirakkoja.

Arvostelu

Möllit

Kilpailun voittaa vähiten virheitä tehnyt koirakko. Mikäli virhepisteiden määrä menee tasan, kilpailun voittaa nopein koirakko.

Mölliluokat arvostellaan virallisten sääntöjen mukaan, seuraavin poikkeuksin:
  • ihanneaikaa ei ole, mutta tuomari voi määrittää enimmäisajan
  • koiran palkkaaminen radan aikana 10 virhepistettä, palkkaaminen tehtävä enimmäisajan puitteissa
  • virallisten sääntöjen mukaan hylkäävät virheet (esimerkiksi väärä rata) 15 virhepistettä
  • kultakin esteeltä voi saada max. 15 virhepistettä
  • esteen ohittamisesta saa 15 virhettä
  • koirakkoa ei voi hylätä, mutta tuomari voi tarvittaessa keskeyttää suorituksen, syynä esim. koiran aggressiivisuus, koira tekee tarpeensa radalle, epäasiallinen käytös koiraa kohtaan!!

Kilpailevat

Kilpailu toteutetaan ns. tasoituskisana, jossa eri tasoluokissa olevat koirat kilpailevat toisiaan vastaan samalla radalla, mutta koirakoiden ihanneaikaa muutetaan tasoluokan mukaan (suositus 3-5 s aikatasoitusta/tasoluokka). Kilpailun voittaa vähiten yhteisvirheitä (aika + ratavirheet) tehnyt koirakko. Mikäli virhepisteiden määrä menee tasan, kilpailun voittaa eniten luokkansa ihanneajan alittanut koirakko.

Kilpailevien luokat arvostellaan virallisten sääntöjen mukaan, seuraavin poikkeuksin:
  • koiran palkkaaminen radan aikana 10 virhepistettä, palkkaaminen tehtävä enimmäisajan puitteissa

Kilpailun järjestäminen

Kilpailujen järjestämisvastuu on kilpailuillan harjoitteluryhmillä ja koulutusohjaajilla (sekä hallin että Sorsasalon). Ryhmät jakavat keskenään toimihenkilötehtävät ja hankkivat kilpailulle tuomarin sekä koirien mittaajan, jos illan ryhmistä ei näitä löydy. Järjestäjä huolehtii tuomarinsihteerinlappujen ja osallistujalistan tulostamisesta. Muita tarvikkeita (kellot, ilmoittautumislistat, mittaustikku jne.) voi kysyä kisatoimikunnan vetäjältä.
> Tuomarinsihteerin laput (pdf)
> Yhdistetty osallistujalista ja tulosten kirjaus (pdf)

Mikäli toimihenkilöitä on tarpeeksi kilpailujen läpiviemiseen, toimihenkilöt voivat myös kilpailla järjestämisvuoronsa kilpailuissa ilmaiseksi. Kilpailijat voivat osallistua oman luokkansa radan rakentamiseen ja työskennellä omassa luokassaan, ajanottajan tulee olla sama koko luokan (mini, medi tai maksi) ajan. Ainoastaan kilpailun tuomari ei voi kilpailla kyseisessä kilpailussa.

Yhteistyössä


 

Palautetta?

Powered by Hurja Solutions Oy